Duikclub De Meerkoeten

sinds 1978  -  Abcoude

Duikopleidingen

Duikclub de Meerkoeten is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) die op haar beurt weer lid is van de wereldfederatie van duikbonden CMAS.

De NOB-brevetten zijn internationaal geldig en sluiten aan bij de internationaal gehanteerde normen. Een vergelijking van de NOB-brevetten staat in het brevet overzicht.

De minimum leeftijd voor het 1-ste sterbrevet is 16 jaar. NOB-opleiding is modulair, zodat je in je eigen tempo naar je brevet toewerkt.

Het praktische deel van de opleiding bestaat uit 6 lessen in het Sloterparkbad en minimaal 5 duiken in het buitenwater.

Vanaf 14 jaar hebben we een speciaal 1-ster juniorduikbrevet, dat perfect aansluit op het ScubaDoe-programma.

Voordat je start met de duikopleiding bij Duikclub de Meerkoeten moet je je medisch laat keuren. Ben je jonger dan 50, dan is de keuring in Nederland drie jaar geldig. Ben je ouder, dan moet je ieder jaar gekeurd worden. Wil je weten waar je je kunt laten keuren? Kijk dan op de tab belangrijke adressen.

Tijdens de opleiding voor het 1-ste stersbrevet is het mogelijk persluchtmateriaal voor een geringe vergoeding van de duikclub te huren. Na deze opleiding verwachten we van je dat je het een en ander zelf koopt. Daarna kun je diverse andere brevetten halen.